Aanpak

Verwonderen, schuren, verbinden en vastpakken

Aanpak

Samenwerken is überhaupt niet gemakkelijk, maar al helemaal niet in transities. Op weg naar een nieuwe werkelijkheid komen we allerlei beren op onze weg tegen. En soms weten we het dan ook even niet meer hoe verder te komen, verslapt onze aandacht, komen we niet verder dan die ene waardevolle kiem, zijn er onderling frustraties, lopen we vast in bureaucratie of ontploft zelfs de boel. Zowel in de onderlinge samenwerking in de kerngroep als in de samenwerking met andere betrokkenen.

Echter, alle oplossingen zijn al voor handen. Alleen zien we die niet altijd. De natuur heeft al 3,8 miljard jaar R&D opgebouwd. Al zo’n 50.000 jaar lang vormen wij tribes en leven en werken dus als groepen samen. En ook in het groepsonbewuste – in al haar diversiteit – zit een boel wijsheid verborgen. Door stil te staan, te prikkelen, uit te dagen, wakker te schudden, te doorleven en te verrijken benutten we ieder potentieel. Start met 8 initieert en begeleidt groepen mensen die zich bezighouden met duurzame transitieopgaves en (verder) vorm willen geven aan onder meer: wederkerigheid I eigenaarschap I diversiteit I creëren van beweging I veerkracht I leiderschap I harmonie, balans en ritme I collectieve intelligentie. Dé 8 basiswaarden voor transities!

Dit doet start met 8 door als groep samen ontdekkend te gaan:

  • Verwonderen: verhalen zoeken, creëren, stromen en toepassen met inspiratie uit de natuur, een plek, een ritueel, een persoon, een innovatie of een andere branche. Met inzet van zoveel mogelijk zintuigen!
  • Schuren: álle wijsheden – die onder de ‘ijsberg’ verborgen liggen – naar boven halen, ook als deze in eerste instantie ongemakken meebrengen of vreemd overkomen
  • Verbinden: een (veer)krachtig team, transitiegroep, gezond ecosysteem ofwel tribe vormen om het figuurlijke of letterlijke kampvuur
  • Vastpakken: vraagstukken in het hier en nu oppakken met hoofd, hart en handen (met gebruik van een online samenwerkingsruimte)

Mét de nodige kennis, ervaring en inspiratie uit organisatiekunde, antropologie, duurzame ontwikkeling en ecologie, en praktische gereedschappen op zak!

Diensten

community building I projectmanagement I storytelling I kwartiermaken I training I beweging creëren